Ett par frågor till Björn Nelin Jensen

Han driver driver bloggen 1938 där han skriver om klubben han brinner för, klubben han har följt sedan han var 5 år gammal, Kulladals FF. Jag ställde ett par frågor till Björn Nelin Jensen.

Hur länge har du följt Kulladals FF? Jag började som knattespelare när jag var runt 5-6år, lämnade för Eriksfält när jag var 12-13 för där fanns många av mina klasskompisar. Min storebror Calle Nelin har spelat i klubben i stort sett hela sitt liv med undantag för några år och då har det blivit ett naturligt följande av Kulladal. 2009 sparkade jag igång bloggen så sedan dess ett mer slaviskt följande. Sen frågade dåvarande tränare Michael Sander om jag inte ville hjälpa till eftersom jag ändå besökte varenda träning, då hittade man en roll som lagledare för U-laget som sedan blev en roll som lagledare för A-laget.

Hur väcktes ditt intresse för Kulladal? Min bror var i klubben så det var väl mest att hänga på när jag var knatte. Likaså när jag kom tillbaka i vuxen ålder. Brorsan har varit a och o för intresset.

Bästa minnet med KFF? Serievinsten 2015. Kulladal var ett rätt undertippat lag efter två säsonger i botten av div 4 med återkval som följd. Ett fåtal nya spelare tillkom gruppen men det var framförallt en oerhörd moral som vuxit fram efter två år på dekis. Det infann sig en trygghet när tidigare assisterande tränaren Patrik Påhlsson tog över laget. Med hela ledartrojkan och majoriteten av spelarna var Kulladalare sen barnsben kändes det som om laget kom tillbaka till vad som verkligen betydde något. Det kändes som en avgörande faktor. 

Värsta minnet? Det var faktiskt ifjol. Efter sju spelade matcher hade Kulladal samlat ihop en ynka poäng och några brutala förluster bakom sig. Då kändes det riktigt tufft. Degraderingen 2012 var tuff på det sättet att mer än halva truppen lämnade månaden efter samtidigt som det var tydligt att laget inte var redo för division 3 dit man tagit sig året innan. Ifjol hade man förvisso tappat några spelare men båda säsongerna innan var man ett topplag och etablerade i trean. Att då vara glasklar jumbo kändes riktigt tungt. Men när skyttekungen Markus Swane kom tillbaka och den nya tränarduon (Påhlsson/Rossi Eterovic) fått implementerat sina kunskaper så ordnades det hela upp till slut.

Vad gör du när du inte skriver för bloggen? Jag jobbar som personlig assistent och som nämnt lagledare i klubben. 

Hur kom tanken att starta en blogg? Min storebror tyckte det var en rolig idé eftersom jag följde matcher och alltid har tyckt om att skriva. Drömmen var journalist men det fick stanna vid hobbyjournalist. 

Vilka andra lag följer du? Bayern München är mitt favoritlag i dom stora ligorna sedan Patrik Andersson var där i början på 2000-talet. På lokal plan är det Lindeborg och Barrikaden med många bekanta i lagen. 

Vad är det bästa med Kulladals FF? Jag tyckte Ralf Ekberg (en av våra främsta genom tiderna) formulerade det väl när han fick frågan av Sydsvenskan: ”Vi är som en liten klubb på landet fast mitt i stan”. Just den här gemenskapen, familjeandan och att det går från generation till generation. Det är oslagbart att se våra gamla spelare stå och heja på sina söner/döttrar i dom yngre lagen. Då vet man att klubben kommer leva vidare i lång tid. Min strävan efter att föra gott med mig kommer just från att pappa varit lagledare i klubben och att mamma varit och fortfarande är vår största supporter. Kulladal har gett min familj så mycket genom åren och vad passar då bättre att ge tillbaka.

Du hittar till bloggen här.

2 svar på “Ett par frågor till Björn Nelin Jensen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *