Ett par frågor till Fredrik Andersson

Han är ledare för FC Rosengårs P09 Lag Z. Vi ställde ett par frågor till Fredrik Andersson.

Hur länge har du varit ledare i FC Rosengård? Vi startade som lag 2014 i Husie IF och flyttade laget till FC Rosengård 2018.

Varför började du? Min grabb spelade i laget och jag ville bidra med den kunskap och erfarenhet jag hade .

Vad är det bästa med att vara ungdomsledare? Att se den snabba utvecklingen hos spelarna och hur hungriga de är på att lära.

Vad är de största utmaningarna? Största utmaningen är balansgången att utmana spelarna på givande nivåer och samtidigt hålla alla föräldrar nöjda.

Hur löser ni det? Försöker föra dialoger med berörda föräldrar om att det viktiga är inte med VEM och VAR man spelar utan ATT man spelar. (Tyvärr ligger ofta prestige bakom föräldrars åsikter i sådana här fall, mer sällan att det kommer från barnen). Ovanpå det ”varvas” spelare med jämna mellanrum mellan sina närliggande nivåer vilket också har en lugnande effekt. Med de föräldrar där budskapet ”ledarna bestämmer” nått fram fungerar dock samarbetet som bäst.

Ditt mål med denna säsongen? Komma utanför Sveriges gränser och spela mycket cuper. Laget hade flera större turneringar bokade men pandemin har hittills satt stopp detta året.

Bästa minnet som ledare? Hela upplevelsen i Dana Cup förra året och hur vi lyckades ta oss vidare till slutspel mot ett år äldre motståndare.

Din förebild? Messi och Guardiola.

Arbete? Egenföretagare.

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare? Alltid komma med inställningen att ge 100% på alla träningar samt att träna/spela mycket på egen hand. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *