Ett par frågor till Gustav Rasmusson

November förra året blev han klar som ny tränare för IF Lödde u19. Vi ställde ett par frågor till Gustav Rasmusson.

Varför började du som tränare? Kände väl ganska tidigt att det var tränare jag ville bli någon gång och när knäna ändå strulade och jag insåg att min spelarkarriär inte skulle gå till någon vidare hög nivå kändes det som att det var rätt beslut att gå all in när erbjudandet kom redan som 18 åring.

Vad är det bästa med att vara ledare? Att leda och kunna påverka spelarna till att utvecklas individuellt är fantastiskt roligt men även när man ser att det vi tränar på kollektivt ger resultat under matcherna. 

Vilka är de största utmaningarna? Det är en stor utmaning att försöka hålla samtliga spelare motiverade/nöjda och att på så sätt få gruppen att dra åt samma håll. Sen är det aldrig kul att behöva sätta spelare på bänken eller kanske inte ens ta med dom i truppen.

Vilka andra lag följer du? I proffsfotbollen är det Chelsea och Inter som gäller. Sen kollar jag en del rent allmänt på italiensk och engelsk fotboll också. Ska jag välja på hemmaplan är det alltid kul att kolla på lokalfotboll här ute på Österlen och då framför allt moderklubben Sövestads IF som ligger mig varmt om hjärtat.

Vilka är dina mål för säsongen? Prio ett är att utveckla spelarna så mycket som det går och förbereda dom för att kunna få ta klivet upp i A-laget med allt vad det innebär. Sen är målet absolut att ta Lödde tillbaka till U19 regionserien under hösten också. 

Bästa minnet som ledare? Det är när vi säkrade seriesegern och hade gått obesegrade genom division 3 med Sjöbo IF för två säsonger sedan och dessutom gjort över 100 mål på en säsong. 

Dina förebilder? Antonio Conte och Julian Nagelsmann bland många andra. Man försöker plocka med sig godbitarna från varje tränare. 

Arbete? Jobbar som utsättare/inmätare på Teleservice i Sjöbo. 

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare? ”Träning ger färdighet”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *