Ett par frågor till Martin Nerbring

Han lägger ner väldigt mycket tid på sin förening. Som både ordförande och ledare för tre årskullar lägger han i genomsnitt 10-15 timmar på sin förening Lindeborgs FF 1948. Vi ställde ett par frågor till Martin Nerbring.

Uppdrag i föreningen? Ordförande, tränare för Lag 7 och 8 år samt lagledare för Lag 5/6 år.

Vad är det roligaste att vara involverad i föreningslivet? Det är att få vara en del av en gemenskap där väldigt många olika personer och personligheter möts i ett gemensamt intresse. Föreningslivet i allmänhet och fotbollen i synnerhet är ett extremt kraftfullt verktyg för att kunna minska utanförskap och att kunna ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Att se de olika lagen i föreningen ha kul ihop är det bästa som finns.

Vilka är de största utmaningarna? De största utmaningarna är utan tvekan att rekrytera ledare till föreningen som är beredda att ställa upp ideellt. Det blir allt svårare och svårare att bibehålla statusen som helt ideell förening. Många värderar sin tid annorlunda idag jämfört med förr. Möjligtvis beror det på en ökad stress och hets i samhället. Så det är många som, trots att de hänger på alla träningar och matcher, ändå känner att de inte hinner hjälpa till som ledare.

Hur många aktiva fotbollsspelare i alla åldrar har ni i klubben? Drygt 250 spelare

Hur länge har du varit ordförande respektive ledare? Ordförande har jag varit sedan 2017 och ledare i olika lag sedan 2005.

Under en genomsnittsvecka, hur många timmar lägger du ner på föreningen? Det varierar väldigt men 10-15 timmar skulle nog kunna representera ett genomsnitt.

Vilken är din hjärtefråga som du brinner mest för? Att alla som vill komma till vår förening ska känna sig välkomna oavsett om du är kille eller tjej eller om du spelat fotboll i flera år eller är nybörjare. Jag känner också att det är viktigt att ha en större acceptans för barns olikheter och olika nivå. Jag upplever att det finns ett, ibland lite för stort, driv att ligga steget före andra föreningar rent sportsligt och resultatmässigt. Vi är en förening där en del kommer till efter att de varit i andra föreningar där de exempelvis inte fått spela matcher eller där de inte känner sig välkomna för att de inte är lika långt komna som de andra i gruppen. Mitt driv ligger i att få dessa barn att känna sig välkomna hos oss. För om inte föreningslivet kan välkomna alla oavsett

Vad fick dig att bli aktiv i Lindeborg? Jag är född Lindeborgare. Började spela i Eriksfält (som vi hette då) i fotbollsskolan som 4-5 åring. Även om jag flyttat ifrån området är föreningen och föreningens välmående viktigt för mig. Numera har jag också min äldsta grabb, Caspian i 7-årslaget.

Hur är det att bedriva fotbollsklubb i Malmö? Det är kul. Men det är också tufft. Det är många föreningar som ska försöka ta plats i fotbollsrummet och alla har olika förutsättningar att bedriva sin verksamhet. Men framförallt är det extremt roligt att leda arbetet i föreningen för att kunna erbjuda de spelare som vill vara hos oss en bra fotbollsutbildning och en fantastiskt rolig fritid.

Ditt mål med denna säsong? Målet med den här säsongen är att vi generellt ska bli starkare. Att vi ska stärka kompetensen bland våra ledare ytterligare. Vårt mål i organisationen är att alla våra ledare ska ha påbörjat tränarstegen och ha ett driv att vilja fortbilda sig ännu mer.

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare? Glöm inte bort att ha kul. Glädje är A och O. Du kan fortfarande ta fotbollen på allvar även om du tillåter dig att ha kul. Ta vara på alla tillfällen du har till att träna, spela och leka fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *