Ett par frågor till Besnik Vilanca

Han går nu in på tredje året som FC Örkelljungas A-lagstränare. Vi ställde ett par frågor till Besnik Vilanca.

Varför blev du tränare för FC Örkelljunga? För att Örkelljunga hade behov av tränare. Tidigare har jag varit tränare för Vankiva IF och Hässleholms flickor födda 88-89.

Vad är det bästa med att vara ledare? Träffar mycket folk och håller på med det man älskar mest utöver familjen.

Vilka är de största utmaningarna? Att hålla ihop gruppen så att alla de som inte får så mycket speltid under säsongen blir motiverade till att ändå komma på träningarna för att invänta sin chans. 

Vilka andra lag följer du? Kosova Vushtrri, Hässleholms IF, Arsenal och Real Madrid.

Ditt/dina mål med denna säsongen? Att etablera oss som division 4-lag, då vi är nykomlingar så är det viktigaste att hålla oss kvar i division 4.

Bästa minnet som ledare? Alla vänner man skaffat genom åren och fjolårets serieseger i division 5 norra med Örkelljunga, ingen trodde på oss då vi fick en gratisplats i 5:an, de trodde att vi skulle bli slagpåsen i serien. Att se hela styrelsen gråta glädjetårar över avancemanget var stort. Vi hade hållit vårt mål som vi satt upp tillsammans, vi skulle vinna serien. Sen glädjen i alla spelare då vi klarade målet tillsammans.

Din förebild? Spelaren Ronaldo Fenomenet. Som tränare Percy Olsson då han lärt mig mycket hur det är att vara tränare. Man har ju tagit något från alla tränare man haft genom åren som Kaj Gummesson, må han vila i frid. Man haft många tränare genom åren, men plockar bara ut de här två, som jag ”snott” det roliga av. 

Arbete? Tågvärd på Öresundstågen

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare? Ni får inte glömma att ha kul på träningar och matcher. Och träna träna träna hela tiden och spela på olika positioner som målvakt, back, mittfältare och anfallare så att inte dem sätts på en plats i alldeles för tidig ålder som de kanske inte trivs med och lägger av. Testa andra sporter helst handboll då jag tycker det är en tuff sport med mycket kroppskontakt. Då får de sin tuffhet därifrån så det inte gör så ont att tacklas i fotbollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *