Ett par frågor till Amir Darban Khales

Han är tränare för Torns IF:s P19. Vi ställde ett par frågor till Amir Darban Khales.

Hur länge som ledare: 5 år

Varför började du: Under mina sista år som spelare insåg jag att ett lags framgång eller motgång påverkas mer av tränarstabens kompetens än spelarnas kvalitéer. Av den anledningen tyckte jag att det var dags att sluta spela för att bli tränare och på så sätt kunna påverka ett lag mer än vad jag gjorde som spelare.

Vad är det bästa med att vara ledare: Hänger ihop med ovanstående, att det är helt upp till mig och mina kollegor att få ut det mesta av vårt lag. Vi kan inte gömma oss bakom några ursäkter om vi inte lyckas, det är vårt ansvar och vår bördan. Det driver mig mot att endast kräva det bästa av mig och mina kollegor samt av spelarna.

Vad är de största utmaningarna: Att få tiden att räcka till då jag måste ha ett heltidsjobb bredvid fotbollen. I och med att jag strävar mot det bästa så lägger jag nästan alltid mycket tid inför varje träning och planerar noggrant och in i detaljer.

Vilka andra lag följer du: Juventus

Ditt/dina mål med denna säsongen: Vinna serien och utveckla minst några spelare som inför 2021 får ett A-lagskontrakt. Allt annat är ett misslyckande från oss ledare.

Bästa minnet som ledare: Måste nämna två tillfällen. Ett när jag fick lämna Bjärreds IF A som assisterande tränare och Hampus Danielsson ringde och anställde mig. Det andra är när klubben anställde Nima Mahoutchian som min kollega, då visste jag att vi snabbare skulle kunna utveckla spelare till vårt A lag. Han är en väldigt kompetent och engagerad tränare.

Din förebild: Under alla mina år i ”Stångbys stolthet” har jag sett upp till många olika ledare i klubben. Jag har också en del medspelare i Torn som jag har tagit goda egenskaper ifrån och omsatt det i mitt ledarskap.

Arbete/Studier: Utbildad lärare, förskola-skola.

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare: För att du ska kunna bli så bra fotbollsspelare som du kan bli utifrån dina egna förutsättningar så måste du träna varje träning som om det vore en match. Ett tips till alla oavsett ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *