Ett par frågor till Adnan Hussein

Han är tränare för Orient FC i division 6. De går nu den tuffa resan som ett relativt nystartat lag i en storstad. Vi ställde ett par frågor till Adnan Hussein.

Hur länge som ledare: 1,5 år i Orient FC. Tidigare har jag jobbat med FC Rosengård och Oxie SK.

Varför började du: Efter många år som tränare på barn och ungdomssidan var det dags att ta steget in till seniorfotbollen.

Vad är det bästa med att vara ledare: Det bästa är att få vara med och dela glädjen när det går bra för laget men även att hitta lösningar när det inte går som planerat. Att vara med och utveckla människor är något jag brinner för, inte bara på fotbollsplanen även utanför. Jag stävar efter att skapa en samhörighet.

Vad är de största utmaningarna: Den största utmaningen är nog ekonomin. För ett ganska nystartat lag så är det viktigt med ekonomi. Tränare behöver verktyg för att kunna utföra bra träningar och det kan handla om allt från rätt mängd bollar, västar, koner till frisparksfigurer. Vi har försökt göra vårt bästa för att kunna erbjuda så bra träningar som möjligt men jag vet vad lite utrustning kan bidra med under en träning. Jag vill däremot lyfta en större utmaning som rör hela klubben och det är något jag inte trodde existerade innan jag blev tränare för ett nystartat lag. Det är väldigt jobbigt att man inte känner sig välkommen på fotbollsplanen, det förs många diskussioner om vi får träna och vilka som blir prioriterade på fotbollsplanerna. Vi har varit på flera olika planer i olika områden under ett och ett halv år vilket är väldigt jobbigt för oss ledare men även för spelarna. Vi har inga förvaringsplatser på idrottsplatsen. Vi satsar hårt för att bli en förening att räkna med lokalt men hur ska vi lyckas med det om vi blir tvungna att spela på olika idrottsplatser hela tiden. Vi vill satsa på barn och ungdomssidan också men det känns omöjligt om vi inte har en hemmaplan.

Vilka andra lag följer du: FC Rosengård följer jag på grund av mitt förflutna i klubben men även andra lag som Malmö FF och BK Olympic.

Ditt/dina mål med denna säsongen: Målet för mig är samma målsättning som jag hade förra säsongen. Klättra i seriesystemet, vi ska göra allt vi kan för att hamna på topp tre.

Bästa minnet som ledare: Bästa minnet måste vara när vi vann kvalmatcherna för avancemang till division 6.

Din förebild: Jag har många förebilder, jag tycker om att lära mig av andra så jag studerar alltid fotbollen jag tittar på från amatörnivå till proffs. Men om jag måste välja så får jag säga Mourinho, resan han gör med Inter 2010 har lärt mig en hel del.

Arbete/Studier: Jobbar som Digital Affärsutvecklare, hjälper företag att digitalisera med hjälp av Microsoft 365.

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare: Öva, öva och öva. Misslyckas du med finten så gör den igen och igen tills den sitter. Lära sig att spela alla positioner är något som kommer att hjälpa alla barn att utvecklas som fotbollsspelare och sist men inte minst, ha roligt.

Fritt ord: När jag började resan med Orient FC visste jag att detta skulle bli en svår utmaning. Att utan resurser samla fotbollsspelare från Malmö med omnejd med många olika nationaliteter skulle inte bli enkelt. Men det krävdes inte mycket. Transparens och ett gemensamt mål var allt som krävdes. Vi gick från knappt 10 spelare på träningen till att vara en trupp på 50 spelare som resulterade i att vi har idag både ett A och B-lag. Roliga träningar där bollen är i fokus. Vi är inte proffs men vi beter oss professionellt och letar alltid efter nya utmaningar. Vi åker gärna långt för att spela matcher speciellt nu under försäsongen, det gör vi för att utvecklas som lag men även som spelare då man spelar mot lag man aldrig har spelat mot tidigare och vet inget om motståndarna. Det blir alltid spännande matcher och får även möjligheten att sätta spelidén på prov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *