Ett par frågor till Marcus Sahlén

Har är tränare för Husie IF P08. Vi ställde ett par frågor till Marcus Sahlén.

Hur länge som ledare: Sedan 2012, började då som ledare för fotbollsskolan och har fortsatt sedan dess.

Varför började du: För att få vara del av glädjen som finns på planen. Och för att bidra till laget och föreningen.

Vad är det bästa med att vara ledare: Att se spelarna utvecklas och gradvis förbättra sina förmågor som spelare och personer. Se dem lyckas med att ta det som vi tränar på in i en matchsituation. Men också när spelarna löser en situation på egen hand.

Vad är de största utmaningarna: Det kan vara att hitta balansen i vilka förväntningar vi har på våra unga spelare. Det är stora krav och förväntningar utifrån som kan sätta onödigt hård press vid unga år.

Vilka andra lag följer du: Malmö FF, Leeds och Roma

Dina mål med denna säsongen: Skruva upp nivån på träningar för att möta att killarna är ett år äldre. Spela en cup i Danmark mot internationellt motstånd.

Bästa minnet som ledare: De är många. Ska man ta något så är det Halör Cup där vi med två lag presterar bra spel mot duktigt motstånd. En annan är såklart Skånecupen där det är snabb och rolig fotboll att titta på.

Din förebild: Som tränare Klopp. Han är eftertänksam och ödmjuk när det behövs. Sylvass teoretiker och grym målfirare. Finns många andra grymma förebilder på alla nivåer.

Arbete: Jobbar med 360Player som är en plattform för utveckling av spelare och lag.

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare: Ha med boll överallt du går. Delta 100% på träningar och i matcher. Försök alltid utmana dig själv och våga misslyckas. Ställ frågor till dina ledare, men inte för många…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *