Skånederby väntar IF Lödde i cupen

Det vankas skånederby i cupen. I dag lottades grupperna till Svenska cupen och IF Lödde hamnade i grupp 7 tillsammans med Örebro, Sirius och Trelleborgs FF. Lödde tränare Jimmie Andersson ser fram emot matcherna och säger till Skånskboll: ”Kul grupp med två etablerade allsvenska lag och ett Skånelag som vi får vänta och se vilken serie dom hamnar i. Det kommer bli tre härliga matcher att spela”.

På vägen till gruppspelet slog IF Lödde ut superettanklubben Örgryte som kommer ge laget en psykisk boost. ”Vi är givetvis underdogs och slår ur underläge. Sett till divisionstillhörigheten så ska vi inte ta några poäng. Men vi ska givetvis göra vårt yttersta för att ge motståndarna en tuff match. Förbereder vi oss väl fram till matcherna och visar samma inställning och disciplin som mot Örgryte, så har vi goda chanser till att skrälla.” säger Jimmie.

Övriga skånska lag i Svenska cupens gruppspel:

Malmö FF – (Grupp 1) Halmstad BK, Västerås SK FK och GAIS

Helsingborgs IF – (Grupp 3) BK Häcken, IK Gauthiod och Dalkurd FF

Landskrona BoIS – (Grupp 5) Mjällby AIF, Östersunds FK och Akropolis IF

IF Lödde och Trelleborgs FF (Grupp 7) Örebro SK och IK Sirius FK