Ett par frågor till Jakob Wiese

Han är ledare för Malmö FF pojkar födda 10. Vi ställde ett par frågor till Jakob Wiese.

Hur länge har du varit ledare i Malmö FF? Varit ledare för MFF i 1 år. 

Tidigare klubbar som ledare? Varit ledare mestadels i Linero IF men även en i Södra sandby.

Tidigare klubbar som spelare? Spelat en kort stund för LBK men sedan blev det andra sporter och korpen.

Vad är det bästa med att vara tränare? Bästa med att vara tränare är att se den individuella utvecklingen en spelare gör men även matcher där vi ligger under med några mål och tillslut vänder genom skicklighet och stöttning. 

Vilka lag följer du? Följer såklart MFF och tyvärr Arsenal. 

Favoritmat? Lite klassiskt men en fin bit oxfilé med potatisgratäng och bearnaise.

Favoritmusik? Lyssnar på det mesta men en del ”First Aid Kit” och liknande för att kunna bibehålla lugnet innan match och träning. 

Dina mål med din tränarkarriär? Mitt mål är att kunna leva på fotbollen eller kombinera mitt blivande läraryrke med fotbollsakademier eller liknande.

Ditt bästa fotbollsminne? Samlar på en del fina minnen under 7 år men en Skåne-serieseger med p16 var ytterst fin och en del bra cupresultat med mitt första flicklag i Linero ligger högt.

Ditt värsta fotbollsminne? Värsta fotbollsminnena kommer från de flesta matcherna där vi inte kommer upp i vår kvalité och blir mer av en besvikelse. Finns nog inget värre. 

Din största förebild? Har ingen direkt förebild men ser upp till flera äldre och erfarna tränare i MFF som besitter väldigt god kunskap. 

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare? Ungdomsfotboll är i min mening en individuell sport. En spelare bör därefter fokusera främst på sin teknik och finter. Att lära sig passa kommer automatiskt vid en senare ålder men en spelare som kan göra sin gubbe eller flera finns det mest potential i.