Ett par frågor till Dino Demo

Till vardags dömer han i division 1 och Allsvenskan. Vi ställde ett par frågor till Dino Demo.

Vilken nivå dömer du i? Domare i herrar division 1 och 4:e domare i Allsvenskan.

Hur länge har du varit domare? Sedan 2012.

Vad fick dig att bli domare? Lade ner elitsatsningen som spelare och började döma istället. Målet är detsamma men nu i en annan roll.

Vad är det bästa med att vara domare? Allt man får uppleva både på och utanför planen. Matcherna och atmosfären och alla människor man stöter på. Det är en speciell roll och jag tycker den utvecklar mig på många sätt även som person.

Vilka lag följer du? Jag följer de fem stora ligorna och så klart svensk fotboll. Favoritlaget är Inter från Milano.

Ditt bästa fotbollsminne? Alla Inters matcher jag sett live på Giuseppe Meazza.

Ditt värsta fotbollsminne? När jag tog beslutet att lägga ner satsningen som spelare.

Känner du dig ibland hotad under matcher? Nej det gör jag faktiskt inte. Jag tror det är värre i de lägre serierna där föräldrar och ledare beter sig illa.

Har du utsatts för våld i samband med match? Jag har inte upplevt något våld i samband med match men jag har dömt ett par Malmöderbyn där det varit lite stökigt utanför planen.

Vad tycker du Skånes FF ska göra för att locka fler personer att bli domare? Jag tycker de redan gör ett fantastiskt arbete och det gäller bara att fortsätta skapa förutsättningar för nya domare att våga börja och framförallt att fortsätta döma. Det är tyvärr många som hoppar av efter att ha behandlats illa av föräldrar och ledare i samband med match. Där gäller det att följa upp och se till att finnas för domarna.

Ditt bästa tips till barn som vill utvecklas som fotbollsspelare? Oavsett om man vill bli elitspelare eller elitdomare så är mitt råd att alltid försöka fokusera på det man själv kan påverka. Träna, äta, sova och förbereda sig. Det är enkla saker man själv kan påverka men som avgör om man utvecklas eller inte.