Ett par frågor till Andreas Berglund

Han driver Instagramkontot Ledigafotbollstranare. Vi ställde ett par frågor till Andreas Berglund.

Varför startade du instagramkontot ledigafotbollstranare? Den största anledningen var egentligen att jag själv sökte ett tränaruppdrag och tyckte att det var väldigt svårt att hitta klubbar som sökte tränare. Det finns ju på t.ex. Skåneboll och den biten, men där måste man betala för att lägga upp en annons. På den vägen var det.

Vad är ditt mål med kontot? Mitt mål är att hjälpa klubbar att hitta tränare och att hjälpa tränare och föreningsmänniskor att hitta en klubb att representera.

Är du själv involverad i någon förening? Inte just nu. Jag tränade ett damlag förra säsongen men vi fick utgå ur serien då vi inte fick ihop ett lag till slut, tråkigt för jag brinner verkligen för just tränarbiten. Innan dess så har jag tränat ungdomslag och herrlag i de lägre divisionerna runtom Hässleholm.

Vem är din favorittränare? Den tränare som jag har sett upp mest till genom åren är sir Alex Ferguson. Den förvandlingen han gjorde med Manchester United under 80 och 90-talet är en fantastisk bedrift. Allt från sättet som han tyglade alla stjärnor till hur han var som taktisk coach var världsklass. En mer modern tränare som jag gillar är Jens Gustafsson som senast var i IFK Norrköping.

Vilket/vilka lag följer du? Hässleholms IF, Manchester United, Helsingborgs IF och FC Barcelona.

Gör som Skånskboll. Följ @ledigafotbollstranare på Instagram.